Anmälan, flyg och betalning
Se nedan för detaljer.
Preliminärt program på vinresa till Barcelona-Priorat
Onsdag
Ankomst under eftermiddagen till Barcelona. Upphämtning vid flygplats för 20-minuters färd till det fyrstjärniga hotellet H10 Universitat. Hotellet ligger ett stenkast från Placa Catalunya och La Rambla.
21.00 träffas vi i foajen till hotellet och går genemensamt till restaurangen Cachitos där vi välkomnas med Cava och äter tapas och provar tre vita viner från Spanien.
Torsdag
Egen tid i Barcelona fram till klockan 16.00. Första kvällen delar vi ut kartor och förslag på sevärdigheter.
16.00. Ost och vinprovning i källaren hos Vila Viniteca i El Born. Provningen håller på knappt 2 timmar och därefter ges möjlighet att känna på pulsen i de gamla delarna av El Born, lite shopping eller vila på hotellrummet.
19.45 ses vi i foajen till hotellet för gemensam promenad till Barcelonas kanske bästa vinbar, MonVinic, för en en Ribera del Duero-provning. Vi provar bland annat Vega Sicilia legendariska Unico. Cirka 21.15 förflyttar vi oss till matdelen för middag.
Fredag
8.30 är det avfärd med buss till Montsant och Priorat. Vi anländer efter 2,5 timme till hjärtat av Priorat och topproducenten Portal del Priorat. Tillsammans vandrar vi genom vinfälten ner till vingården där vinprovning och lunch väntar.
Kring 14.00 entrar vi bussen igen för avfärd till legendariska producenten Clos Mogador.
Cirka 17.30 påbörjar vi färden mot vårt hotell. Vi anländer till vårt fyrstjärniga hotell Mas Passamaner kring 18.30 då det ges två timmar vila / relax vid pool innan det är dags för nästa vinprovning med efterföljande middag.
20.30 träffar Orto Vins ägare Joan Asens och provar hans Montsant-viner tillsammans med kvällens härliga middag.
Lördag
09.00 Buss till Poboleda och producenten Mas Doix för besök på vinfält, vinkällare och vinprovning.
12.30 entrar vi bussen igen för avfärd till Torroja och restaurangen Cal Compte där vi träffar Raimon Castellví. Raimon är vinmakare och ägare av Celler de l’Encastell och vi kommer att prova igenom husets Priorat-viner tillsammans under lunchen.
Vi anländer till vårt hotell kring 17.30 då det ges drygt två timmar vila / relax vid poolen innan det är dags för Grand Finale.
20.00 är det dags för vår Grand Finale på vårt hotell då vi har en halv-blind provning av utvalda viner från de producenter vi mött de senaste två dagarna. Efter vinprovningen följer middag.
Söndag
Klockan 9.30 tar vi bussen till byn Sant Sadurní d’Anoia där en stor del av den spanska Cava-produktionen sker. Vi besöker en av Spaniens absolut bästa Cava-producenter ”Gramona” och får möjlighet att prova flera av husets Cavor. Vi intar även lunch hos Gramona.
16.00 rullar bussen tillbaka mot Barcelona och El Prat.
08007 Barcelona
43470 La Selva del Camp, Tarragona
Anmälan, betalning och övrig information
Anmälan sker till martina@italybywine.com som bekräftar tillgänglighet på önskad resa och skickar anmälningsuppgifter. Din resa är bokad efter att anmälningsavgiften är inbetald.
Resan arrangeras av Italy By Wine AB i samarbete med Club Amarone.
Betalning av resan görs i två steg. Anmälningsavgiften är 2.500 kr per person. Resterande belopp 10.000 per person betalas in senast 40 dagar innan resan börjar till bankgiro 396-1224 (Italy By Wine AB).
Enkelrumstillägg: 1.500 kr / person.
Övriga villkor för resan framgår av Konsumentverkets ”Allmänna villkor för paketresor”: http://www.clubamarone.se/wp-content/uploads/2014/07/kov_Allmanna_villkor_paketresor.pdf
Italy By Wine AB har ställt erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.
Flyg
Onsdag: Resenären ansvar själv för att boka flyg. Vi ordnar med transport från flygplatsen El Prat till hotellet i centrala Barcelona. Boka ej flyg som anländer senare än 19.30 på onsdagkvällen till Barcelona.
Söndag: Boka ej flyg hem som avgår tidigare än 18.30. Bussen anländer till El Prat strax vid 17.30.
Välkomna att följa med till Barcelona och Priorat hälsar Fredrik och Martina Montelius!